tisdag 16 oktober 2012

Mormors äppelkaka

Här är en väldigt enkel och god äppelkaka. I princip är det väl en sockerkaka med äpplen i och lite kanel. Men den är väldigt god och bra om man tröttnar på smulpaj och vill ha något annat som omväxling! Receptet är min mormors och har några år på nacken. Måtten är angivna i kkp (= kaffekoppar, för er som är lite yngre). Men jag har skrivit om till deciliter så alla kan hänga med, nuförtiden är ju kaffekoppstorlekarna otroligt varierande.
 



Recept
3 ägg
3 dl socker
3,75 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
2 äpplen

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och sikta i. Blanda i mjölken.

Häll smeten i en form strö över äppelbitar. Tryck ner äpplena lite i smeten. För lite extra smak och yta lägg smör uppepå. Jag hyvlar smör med osthyvel och lägger på.

Baka i ugn ca 30 minuter.

Inga kommentarer: