Här kommer fler bollar doppade i choklad att smaska på till glöggen.
Jag är själv inte mycket för torkad frukt, men dessa bollar är supergoda! Jag lovar!
Svårt att bara ta en...
Recept
100 g torkade fikon
100 g digestive
kex100 g mandelmassa
3 msk glögg
3 msk smör
Skär fikonen i mindre bitar och mixa sedan i matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna i matberedaren en i taget och mixa en stund mellan varje så det hinner blandas ordentligt. Om degen/smeten känns torr tillsätt lite mer smör. När det blir en boll i matberedaren så är det klart! Rulla till bollar. Doppa i smält choklad!
Godast blir de med ”vanlig” vinglögg av typen
Blossa.
1 kommentar:
Vad gott det lät! Kanske borde testa fikon, istället för dadlar som jag alltid använder. Spännande med glögg i!
Skicka en kommentar