fredag 14 december 2012

Julgodis - Fikonbollar

 
Här kommer fler bollar doppade i choklad att smaska på till glöggen.
 

 
 
Jag är själv inte mycket för torkad frukt, men dessa bollar är supergoda! Jag lovar!
Svårt att bara ta en...


Recept
100 g torkade fikon
100 g digestive kex
100 g mandelmassa
3 msk glögg
3 msk smör


Skär fikonen i mindre bitar och mixa sedan i matberedare. Tillsätt de övriga ingredienserna i matberedaren en i taget och mixa en stund mellan varje så det hinner blandas ordentligt. Om degen/smeten känns torr tillsätt lite mer smör. När det blir en boll i matberedaren så är det klart! Rulla till bollar. Doppa i smält choklad!

Godast blir de med ”vanlig” vinglögg av typen Blossa.

1 kommentar:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vad gott det lät! Kanske borde testa fikon, istället för dadlar som jag alltid använder. Spännande med glögg i!